Folie siden 2004   100% online shop   Bestill 24 timer i døgnet, 7 dager i uken
-Ditt online Gjør-Det-Selv alternativ til det tradisjonelle skiltfirma!
0
Du er her:

Solfilm til vinduer – Demper varme og lys og forbedrer ditt inneklima

(Solfilm til planglass - Vindu i bygning).
solfilm til vinduer

Med solfilm til vinduer kan du enkelt og effektivt dempe varmen og UV-strålingen. Utover det kan du også minske innsynet slik at du har ditt inneklima for deg selv.
Det er ikke noen tvil om at solfilm til vinduer har mange fordeler. Du kan få glede av disse fordelene dersom du monterer folien på vinduene i boligen din, på hytta, på jobben eller hvor enn det måtte være. Solfilm til vinduer tar ført og fremst vekk en god del av varmen og solens skadelige stråler, noe som kan forbedre inneklimaet i de fleste rom.

Klikk inn på de forskjellige varianter for å se, hvor mye lysgjennomgang og varmerefleksjon de enkelte solfilmene har.

Velg mellom:

Solfilm til utvendig montasje
Solfilm til utvendig montasje gir deg den beste beskyttelse mod solens....Les mer
Solfilm til invendig montasje
OBS! For termoruter og enkeltlags glass. MÅ IKKE BRUKES PÅ....Les mer

Solfilm til Vinduer

OBS! Disse solfilm er kun for vinduer i bygninger, og kan ikke brukes for biler.

Solargard

Demp varmen med solfilm til vinduer

Dersom man har store vinduer som eksponeres meget for solen vil man oppleve et utrolig varmt inneklima. Det kan føre til store ulemper i varme sesonger og det kan derfor være deilig å få dekket til litt for varmen. Du kan heldigvis enkelt og billig løse dette problemet med solfilm, og her hos Foliekniven har vi mange alternativer du kan velge mellom.

Du behøver nemlig ikke bruke en formue på å installere nye vinduer og du behøver heller ikke trekke for mørke gardiner og mørklegge hele rommet. Nye vinduer er en dyr løsning og det kan være trist å trekke for gardinene på deilig sommerdag. Hvert fall om grunnen kun er fordi det er for varmt.

solfilm til vinduer er en supersmart og billig løsning når det kommer til å dempe varmen. Du kan velge selv hvor mørk folien skal være og dermed også hvor mye av varmen den skal slippe inn. Jo mørkere den er jo mindre varme vil den slippe inn.

Forminsk innsynet med solfilm til vinduer

Samtidig vil en solfilm i en litt mørkere tone også skjerme mer for innsynet noe som kan være ønskelig i noen sammenhenger. Hvis man har store, klare vinduer kan man innimellom føle at hele verden kan følge med på ens privatliv. Det er kanskje ikke noe man ønsker hverken hjemme eller på hytta.

Her kan solfilm til vinduer også være en god løsning for å minske innsynet. Jo mørkere solfilmen er jo mer av innsynet vil den skjerme. Man kan derfor velde den perfekte balansen mellom avskjerming og den mengden av varme og lys man gjerne vil ha i rommet.

Det er også en huskeregel ar jo mer sølvfarget solfilmen er, jo mindre kan man se inn. Hvis du gjerne vil unngå det mørke og sølvfargede utrykket kan du også velge en folie som er frosset eller sandblåst. Her vil lyset trenge gjennom bedre, men til gjengjeld er det ikke sikkert at du får alle de samme fordelene som du får med en mørkere solfilm.

Se ut, men ikke inn?

Hos Foliekniven blir vi ofte også spurt om det er mulig å få en solfilm der man kan se ut men ikke inn gjennom vinduet. Svaret på det er en smule tvetydig for det er nemlig både ja og nei. Det er nemlig slik at du kan få en variant som heter one-way-mirrior.

Denne solfilm gjør slik at du kan se ut og ikke inn i løpet av dagtimene. Om kvelden så endrer det seg fordi da er det mer lys inne enn ute, så da blir det faktisk nesten omvendt. Nå er det vanskelig for deg å se ut og lettere for de utenfor å se inn.

Demp UV-lys med 99% ved hjelp av solfilm

Enda en stor fordel med solfilm er at du kan dempe UV-lys- og -stråling. Her dreier det seg ikke om en liten ubetydelig del av lyset og strålingen, men hele 99%. Solfilm til vinduer kan nemlig ta til seg opptil 99% av de skadelig UV-strålene fra solen. Det er jo en stor fordel ikke bare for deg, men også får huden, håret og også for gjenstander og møbler som treffes av solen.

Har du f. Eks opplevd at trekket på møblene dine falmer litt i farget? Eller kanskje at en plakat eller et kunstverk har mistet gløden? Det er nok fordi det eller den har fått sol og skadelig UV-stråler på seg gjennom vinduet. Det du i midlertid kan forhindre med solfilm er da å passe bedre på disse tingene slik at de kan holde i lenger tid.

Solfilm til vinduene minsker bruken av aircondition

Fordi solfilm demper varmen og lyset kan du også miste forbruket av aircondition. Det kan både spare deg en tid og besvær og det kan også merkes betydelig på økonomien. De mest effektive systemene for aircondition er ikke billige, men i motsetning så er solfilm til vinduer absolutt billig.

Det koster ikke stort å få tilsendt noen meter med solfilm og du kan selv sette den opp slik at du sparer penger på montering. Det er altså veldig mye billigere benytte seg av folie for å kjøle ned rommet, og i tillegg er det også mer bærekraftig. Aircondition er nemlig virkelig en klimaskurk fordi anlegget krever en hel del strøm. Med solfilm til vinduet sparer du derfor både deg selg og klimaet for den strømregningen.

Få et bedre og mer behagelig inneklima

Et godt arbeidsklima er et klima der temperaturen er behagelig og det man kan konsentrere seg og fokusere. Sånn blir det dessverre ikke dersom solen står på som verst og det blir for varmt. Det kan gi hodepine og det kan gjøre det vanskelig å utføre arbeidet.

Det er heldigvis enkelt og billig å forbedre arbeidsklimaet med hjelp av solfilm til vinduer. Man kan få gleden av filmen både i de største virksomheter og på hjemmekontoret. Faktisk vil man i høy grad også kunne merke det på bunnlinjen fordi det blir enklere å være produktiv på kontoret når det er svalt og behagelig.

Innvending eller utvending montering av solfilm?

Hos Foliekniven anbefaler vi generelt at du benytter deg av en utvendig montert solfilm. Det er nemlig sånn at det er der folien som oftest fungerer best. Det gjør den fordi solen blir reflektert før den rekker å varme opp glasset på vinduet. Derfor vil dette være den mest effektive løsningen.

Det er dog også mulig å finne solfilm som kan monteres innendørs dersom du ikke har mulighet for å montere den på utsiden. Vi har videoer som guider deg gjennom hvordan begge deler kan monters, slik at du ikke gjør noe feil. Det behøver ikke være vanskelig eller tidkrevende. Så lenge du følger veiledningen skal det gå knirkefritt.

Når du monterer solfilmen på vinduene dine selv så sparer du penger som du ellers hadde brukt på montering, så dette kan absolutt være en fordel.

Alltid utvendig montering på lav-energi-glass

Du skal imidlertid være oppmerksom på at du kun kan montere solfilm utvendig dersom den skal monteres på lav-energi-glass. Ellers kan du være uheldig og varmen kan bli fanget mellom solfilmen og den energisparende folien. Når varmen fanges mellom glassene i vinduet er det en risiko for at glasset kan sprenge og det er selvfølgelig noe vi ønsker å unngå. Derfor skal du alltid huske å montere solfilm utvendig på lav-energi-glas.


Se varianter:
- Solfilm til utvendig montasje
- Solfilm til invendig montasjeFAQ om Solfilm til Vinduer

FAQ

Hvordan rengører jeg vinduer med solfilm?

Solfilm tåler mildt såpevann. Mange vinduespudsere har i dag vaskeanlegg hvor de jobber med PH verdi på omkring 5 og det vil over tid gi skjolder på solfilmen. Derfor må du huske å informere vinduespudseren, når du har montert solfilm utvendigt. Det er heller ikke noen god ide, hvis han bruker en klikkskraber til å fjerne gjenstridigt skitt.
FAQ

Der er ikke lim på min solfilm!

Solfilm er så tyndt, at du med det blotte øye ikke kan se den klare film, der er benyttet som liner. Ta to snipper malertape og sett den i hjørnet av filmen kleb mot kleb og trekk dem forsiktigt fra hver andre. Folien uten kleb er lineren. Vær forsiktig med ikke å få fingrene på kleberen, da det vil kunne ses etter montering.
FAQ

Hvordan skiller jeg baklineren fra solfilmen?

FAQ

Hvordan finner jeg ud av hva der er forside og bakside på min solfilm?

FAQ

Kan jeg få en solfilm, hvor jeg kan se ut, men ikke kan se inn?

Ja og nei ! i dagtimene funker det fint. Der kan du se ut, men ikke inn. Om kvelden er det omvendt. Der kan du ikke se ut, men kun se inn !
FAQ

Kan man få en solfilm, der ikke er sølvfarget, og hvor man ikke kan se inn i dagtimene?

Nei - jo mindre sølvfarget en film er desto mer kan man se inn.