Folie siden 2004   100% online shop   Bestill 24 timer i døgnet, 7 dager i uken
-Ditt online Gjør-Det-Selv alternativ til det tradisjonelle skiltfirma!
0
spørsmål om film, klistremerker og vindu film

Folie til vått montasje


Tilbake..
FAQ

Er folien selvklebende når det er til vått montasje?

Ja, det er den. Montasjevæsken gjør kun at man ikke får luftbobler under folien. Når montasjevæsken er skrapet vekk, fester folien til overflaten ved hjelp av klistret.
FAQ

Har I en video om å montere folie med såpevann?

Ja, Veldig kort handler det om å rengjøre grundigt, sprøyte såpevann på overflaten og foliens klebeside, montere og skjære til..
FAQ

Hvorfor klistre folien ikke, når der står den er selvklebende?

Når folien er satt korrekt opp og montasje-væsken er fjernet sitter folien fast.
Der er enkelte typer av folie og solfilm, hvor bak-lineren/bakpapiret ikke er særlig tydelig eller er gjennomsiktigt, men nesten ALLE vår folier er med lim på baksiden, og baklineren MÅ derfor fjernes under montasjen, for at folien kan sitte fast.

Eneste unntagelse for folie uten lim, er penstick folie med print.
FAQ

Hvis nå der er kommet en luftboble under folien, hva gjør jeg da?

Man sir normalt at luftbobler under 4mm i diameter, forsvinner innenfor ca. 14 dager.
Er boblen større enn 4mm, kan du forsiktigt lage en prikp i kanten av boblen med en synål, slikk der kommer hul i folien. Etter bruker du fingrene dine til å presse luften mot hullet i boblen og folien trykkes på plass samtidig.
FAQ

Hva gjør jeg hvis folien klapper sammen lim mot lim?

Hvis du har fulgt montasjeveiledningen og har sprøytet en masse montasjevæske på limsiden, så kan du lett skille de to limsider fra hver andre.
Har du derimot ikke sprøytet montasjevæske direkte på limsiden eller ikke har brukt nok, så er der dessvere ikke noe å gjøre - folien er ødelagt.
FAQ

Hvordan fjerner man folien?

Folien kradses løs og trekkes forsiktig av, slikk mest mulig lim følger med.
Du må være forsiktig med å bruke en varmepistol eller hårføner til å oppvarme folien med, fordi varmen lett blir konsentrert eet sted, og derved gir store temperatur forskelle.
Når folien er fjernet vil der sandsynligvis være litt limrester tilbake, som kan fjerners med litt såpevann eller alminnelig rødsprit og evt. en glasskraber (på glass).