Folie siden 2004   100% online shop   Bestill 24 timer i døgnet, 7 dager i uken
-Ditt online Gjør-Det-Selv alternativ til det tradisjonelle skiltfirma!
0

Hva koster det å pakke bilen inn i folie, og hvor mye folie trenger du?

Forfatter:
Dato:
Hva koster det å pakke en bil inn i folie, og hvor mye folie trenger du?Hva koster det å pakke en bil inn i folie, og hvor mye folie trenger du?

Det er spørsmål vi ofte får i vår kundeservice, og det er bestemt relevante spørsmål. La meg slå fast med det samme: Det er ikke enkelt å pakke inn en bil i folie!
Men det er ikke like vanskelig som det var i gamle dager, der er skjedd veldig mye innenfor utviklingen av folien, i løpet av de siste 10-15 år. Man har bl.a. laget innpakningsfolien tykkere, slikk den er enklere å jobbe med. Man har laget luftkanaler i limen, slikk man lett kan fjerne luftbobler, og man har i det hele tatt utviklet mye på limen slikk den ikke setter seg riktig fast, før den er skrapet godt på, men fortsatt er enkel å fjerne igjen, når folien må avmonteres.

-men det krever fortsatt en god porsjon tålmodighet, og første gangen du må pakke en hel bil inn, da må du nok beregne ekstra folie..
Du kan også velge å starte med noen mindre detaljer, men da må du vite, at det er de store flater der er lettest å montere.

Mål opp hvor mye folie du må brukeMål opp hvor mye folie du må bruke

Hvis du fortsatt har mot på å prøve, må du beregne hvor mye folie du må bruke, og dvs. at du må måle bilen opp.

Folien er vanligvis 152cm bred, så den kan dekke de fleste deler av bilen i hele stykker. Hvis du allikevel skal lage samlinger, er det viktigt at du tenker over hvor vindpresset vil komme fra, når bilen kjører. Dvs. at du må montere det bakerste stykke folie først, og da la folien fra fronten overlappe, så vinden glir hen over overlappet, og ikke risikere å ta fat i folien.

Det samme gjelder ved horisontale samlinger: monter det nederste stykke først, og la det øverste overlappe, slikk vannet lett glir hen over samlingen.

Husk at du må bruke litt ekstra folie å trekke i, når du f.eks. må forme folien rundt om et sidespeil.Husk at du må bruke litt ekstra folie å trekke i, når du f.eks. må forme folien rundt om et sidespeil.

Når du måler opp, må du huske at du de fleste steder må bruke litt ekstra folie til å trekke i, hvis folien må formes. Husk å ta hensyn til hvilken vei mønsteret må vende, hvis du har valgt en mønstret folie.

Vanligvis vil du kunne pakke en alm. bil inn med omkring 12-15 meter folie. Hvis du har en varebil, må du nok nærmere bruke 20-30m, alt avhengig av om det er en høy og lang model, men da de fleste biler er forskjellige, så fat målebåndet, og gå ut og mål opp. -og husk litt ekstra til å øve med..

Prisen på folien avhenger mye av hvilken type folie du velger, og om den må være mønstret eller ensfarget, men når du har funnet ut av hvor mye du må bruke, da er det bare å taste målene inn i vår folie-beregner, og så har du prisen.

Riktig god fornøyelse.. :O)

Wrapping folie i farger