Folie siden 2004   100% online shop   Bestill 24 timer i døgnet, 7 dager i uken
-Ditt online Gjør-Det-Selv alternativ til det tradisjonelle skiltfirma!
0

Hvilken solfilm må jeg velge?

Forfatter:
Dato:
Venstre vindu: Uten solfilm Høyre vindu: Med Sentinel Plus 35Venstre vindu: Uten solfilm Høyre vindu: Med Sentinel Plus 35

Hvilken solfilm må jeg velge?
Det er et spørsmål jeg ofte blir stilt, når jeg sitter og svarer telefoner og mails fra våre kunder. Jeg skjønner, at det er vanskelig å velge den riktige solfilm. Fordi der er mange faktorer der spiller inn.
Disse faktorer vil jeg derfor slavisk gå igjennom her, slikk du kan lese og forstå forskellene på de solfilm vi fører og bli smartere på hvilken solfilm der er best for behovet dit.

De tekniske forskjelle

1.
Den første viktige forskjel er om det må være til innvendig eller utvendig montering.
Innenfor hver kategori er der i vårt sortiment, 4-5 typer å velge i mellom. Disse adskilles i forhold til effekt av varmeredusering og redusering av lys.

Innvendig eller utvendig montasje?

I langt de fleste tilfelle må du velge utvendig montasje. For noen virker dette uoverskueligt, fordi det hele plutselig avhenger av vind, vær og fx høyder. Men konsekvensene ved å velge en innvendig solfilm kan være langt værre.

Innvendig solfilm egner seg kun til enkeltlagsglass.
Har du flere-lags-glass, termoruter, energiglass og så videre. Så må du velge en utvendig solfilm..

Glasset kan sprenge!
En innvendig solfilm sitter, derav navnet, på innersiden av din rute. Det betyr at den skjermer for varmen etter den er gått igjennom dine vinduer. Herfra reflekterer solfilmen varmen ut igjen.
Hvis denne solfilm sitter på et vindu med flere lag glass. Vil glassene bremse varmen fra å bli reflektert ut og derved vil varmen bli fanget mellom glassene. Varme utvider seg og derfor vil det til sist få dine vinduer til å sprenge.

2.
I hver kategori har vi flere effekter. Effektene er tilpasset, slikk du kan få den solfilm som dekker dit behov. Effektene er basert på lysgjennomgang og varme redusering.
Felles for alle typer er, at de har 99% UV-avvisning. Det vil si, alle solfilm er med til å beskytte mot uv-stråler fra solen som fx kan få dine møbler og utstillinger til å falme i fargen.

Jo mørkere jo bedre.
Det er kanskje ikke helt riktigt. For det kommer jo an på hva man synes er best. Men det er viktigt å huske, at effekt og farge går hånd i hånd. Jo mer lys og varme den tar, desto mørkere er solfilmen.

Sentinel Plus 20
15% Lysgjennomgang.
86% Varmereduksjon.
99% UV-Avvisning.
Sentinel Plus 35
31% Lysgjennomgang.
73% varmereduksjon.
99% UV-Avvisning.
Sentinel Plus SX50
Lysgjennomgang.
63% varmereduksjon.
99% UV-Avvisning.
Sentinel Plus SX80
78% Lysgjennomgang.
44% Varmereduksjon.
99% UV-Avvisning.

Altså. Jo lavere tall i navnet, jo høyere effekt er der i folien og jo mørkere er den.
Derfor er det ikke alltid like enkelt å velge. For hva er da best?
Må du velge den med mest effekt?
Eller er den med mindst nok, da du ikke vil mangle lys?
Her kommer vi nemlig til neste punkt. Det er de utseendemæssige forskjelle.

De utseendemæssige forskjelle

Vi har allerede vært litt inne på det. Altså jo mere effekt, jo mørkere folie.

Venstre vindu: Med Sentinel Plus 35 Høyre vindu: Uten solfilm
Venstre vindu: Med Sentinel Plus 35 Høyre vindu: Uten solfilm

Der er 4 typer innenfor vår solfilm til utvendig montering. Disse fire typer har forskjellig mørkningsgrad.

Sentinel Plus SX80 – Denne folie er helt neutral. Den ser du faktisk ikke ute eller innefra. Nesten alt lys går igjennom denne folie. Derfor har den også veldig lite varmereduksjon. Denne folie er derfor best egentlig til bruk i butikksruter eller ved utstillinger for primært å skjerme for den falmende uv-belysning fra solen.

Sentinel Plus SX50 – Dette er den ”mildeste” av vår solfilm til alminnelige ruter i fx hjem, på kontorer og butikker. Dette er folien til deg, som gjerne vil ha en merkbar, men ikke kraftig effekt. Særligt egnet der hvor det er viktigt man fortsatt kan se inn av vinduet og hvor vinduet innefra ikke skal bli for mørkt. Denne folie har en neutral speiling utvendig, som ikke er sjenerende for forbipasserende eller naboer.

Sentinel Plus 35 – Her er den, som jeg kaller ”den gyldne mellomvei”. Her får du nemlig litt av det hele. En forholdsvis høy varmereduksjon, men med mye lys igjennom og en god speileffekt på yttersiden til å dekke for de fleste nysgjerrige blikk. Denne vil gjøre dine vinduer en anelse mørkere, dette kan nærmere sammenlignes med å se ut igjennom et par lette solbriller.

Sentinel Plus 20 – Må den ha hele armen, da er 20’eren den mest effektive solfilm vi tilbyr. Den har en høy varmereduksjon og lav lysgjennomgang. Her får du altså den ultimative effekt. Og samtidig også en større reduksjon av lys, som gir et mørkere rom å være i.

Alt i alt er det en smakssak, når man må velge solfilm, da det er så forskjelligt hvilket behov der må dekkes og hvilke egenskaper man vekter høyest.
Derfor håper jeg, at denne beskrivelse har gjort det enklere å velge og derfor vil jeg slutte av med et par generelle huskeregler, til deg der gjerne vil sette solfilm opp!

  • Husk at speileffekten/avskjerming for nysgjerrige blikk alltid funker fra den lyse side til den mørke. Når det blir mørkt utenfor og man tenner lys inne, da vil det ha motsatt effekt.
  • Husk at overflate temperaturen på glasset må være over 10 grader, innen du monterer solfilmen. Det går ikke å sette det opp om vinteren.
  • Husk at solfilm alltid kan pilles av igjen. Solfilmen kan etterlade limrester, men det fjernes lett med varmt vann og en glasskraper og/eller limfjerner.
  • Husk alltid at den procentvise effekt ikke kan regnes om til grader. Hvis du har en innendørstemperatur på 25 grader, da reduserer Sentinel 20 IKKE temperaturen ned til 3.5 grader. Den reduserer 86% av det varme, som slipper igjennom vinduet og ikke 86% av gradene.
  • Husk at interne varmekilder som fx elektriske apparater, isolering og så videre også har en effekt på hvor varmt der blir.
  • Husk at du alltid kan finne en veiledning til montasje av solfilm på vår hjemmeside
  • Husk alltid å ringe eller skrive til oss, hvis du har spørsmål om produkter, montasje eller levering.

Jeg håper at du, med dette innlegg, ble smartere på forskjellene mellom solfilm. Og uansett hvilken solfilm du velger da gir det et bedre inneklima i de rom du velger å sette det opp.